Vés al contingut

DIMARTS 2 DE NOVEMBRE 2022 A LES 18.30H SIMULACRE PER ACCIDENT QUIMIC A TARRAGONA

Informació bàsica sobre la realització de proves del sistema d’alertes a dispositius mòbils.

·        Sonarà una xiuletada en alguns telèfons mòbils, anunciant que es tracta d’un missatge de prova del sistema d’alertes de protecció civil a través de les xarxes de telefonia mòbil i assenyalant que no cal fer gens especial. És una prova per assegurar que funciona adequadament.

·        La tecnologia ÉS-Alert, que s’integra a la Xarxa d’Alerta Nacional, permet a les autoritats de Protecció Civil enviar missatges d’alerta generalitzats i immediats als telèfons mòbils localitzats en un àrea afectada per una emergència o catàstrofe.

·        El desplegament del sistema d’alertes És-Alert és una de les mesures del Pla per a la Connectivitat i les Infraestructures digitals i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El Govern d’Espanya, a través del Ministeri de l’Interior, està realitzant les proves corresponents per verificar el funcionament del protocol ÉS-Alert per enviar alertes a la població que es trobi en una zona afectada per emergències o catàstrofes imminents. És un sistema també conegut com 112 invers.

En el cas de Catalunya, es realitzarà el dia 2 de novembre a les 18,30h fent coincidir amb el simulacre de confinament a la zona de Tarragona, en el marc del PLASEQTA  i solament per a les  següents poblacions:
   

 Tarragona: barris de Ponent
La Canonja: tot el municipi
Vila-seca: nucli urbà i la Pineda
Salou: urbanització Cova Mar i urbanització Mirador
Reus: part del polígon industrial